søndag den 1. juli 2012

Flashblog: Har Pittsburgh Penguins fået hjernerystelse?

Pittsburgh Penguins har skrevet en tolvårig (TOLV ÅR) kontrakt med NHLs absolutte superstjerne Sidney Crosby. Aftalen er efter sigende 105 millioner dollars værd for den 24-årige superstjerne, der definitivt sætte et punktum for alle spekulationer omkring hans fremtid.

I en verden hvor holdånd og forpligtelse er en tanke fra stenalderen, er det da prisværdigt, at den unge Crosby mere eller mindre har besluttet, at ende sin karriere i Pittsburgh, hvor han allerede har fejret store sejre og har et Stanley Cup trofæ på sit cv. Men der skal som bekendt to til en tango og Crosby er absolut den med de bedste dansesko. Den hurtige komet fra Nova Scotia, Canada har nemlig kun spillet 29 kampe i de sidste 18 måneder. En voldsom hjernerystelse med komplikationer har holdt Crosby væk fra isen og spekulationer går på, om Crosby overhovedet nogensinde bliver den samme, når han kommer op i gear igen til næste sæson.

I første runde af dette års slutspil virkede Crosby til, at være villig til at spille med en hundrede procent indsats, hvilket bør give anledning til bekymring i Pittsburgh lejren. Når man søger konfrontationer på den måde, som Crosby gjorde er man nødvendigvis i farezonen for slagsmål, hårde taklinger og de uundgåelige hjernerystelser, som Crosbys hoved næppe kan tåle mange flere af. Det kan derfor undre, at Penguins viste villighed til at forpligte sig til tolv år. Især når man ser på fortilfældene i NHL, hvor især Eric Lindros' navn sætter alarmklokkerne i gang. Lindros havde potentialet til, at blive en af de største i NHL, men en hjernerystelse satte en definitiv stopper for karrieren.

Jeg er klar over, at Penguins står tilbage med stort set ingenting, hvis man ikke har kontrakt med Crosby, men det virker hovedløst på grænsen til en voldsom hjernerystelse, at man er villig til, at kaste mere end 600 millioner kroner og tolv år efter en spiller, der er i overhængende fare for, at lide samme skæbne som Eric Lindros.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar