torsdag den 12. juli 2012

MLB: Halvvejs og hvad så?

Major League Baseball er en underlig størrelse. Man har ubetinget det største program (162 kampe) af alle de fire store sportsgrene (MLB, NBA, NHL og NFL), men alligevel er det den liga, hvor det er procentvis sværest, at nå slutspillet. Et enkelt hold går videre fra hver af de tre divisioner i henholdvis National League og American League. De får fra i år følgeskab af vinderen af en playoffkamp fra hver league. Playoffholdene er de to hold med den bedste record, der ikke er divisionsvindere - ganske som vi kender det fra NFL.

Man har nu holdt fire dages pause, for at gøre plads til All-Star kampen og det tilhørende Homerun Derby. All-Star kampen har modsat andre sportsgrene den betydning, at vinderen af kampen automatisk sikrer sig hjemmebanefordel i World Series, når vi engang når finalerne i oktober. Kampen blev vundet af National League, der udraderede American League med 8-0. Det kan nemt vise sig, at være af stor betydning for en hvis klub i New York, der lige nu tordner mod slutspillet.

Hvis vi starter med American League, hvor føromtalte New York Yankees (52-33) holder til - er det netop Yankees, som lige nu ligner det stærkeste hold i AL. De har sloges med skader på deres starting pitchers og bullpen, men har alligevel formået at have den bedste record i AL lige nu. Det er især battene, der er brandvarme med knap fem runs pr kamp i gennemsnit. De ligner lige nu en favorit for AL til World Series, men det bliver ikke uden kamp, for Texas Rangers (52-34) ånder dem tungt i nakken. Texas er det mest scorende hold i MLB, hvor syv af ni battere i deres starting lineup er et stykke over gennemsnittet for hitting i MLB. Man skal dog ikke afskrive Chicago White Sox (47-38), der for nylig fik en gave i form af Kevin Youkilis, der overraskende var blevet til overs hos Boston Red Sox. Man kan heller ikke afskrive Los Angeles Angels (48-38), der er i gang med en spændende rekonstruktion af holdet, bygget op om superstjernen Albert Pujols.

I National League er feltet stadig helt åbent, hvor hele otte hold er inden for to kampe af hinanden. Jeg hælder til Washington Nationals (49-34), der udover super-rookien Bryce Harper har en bullpen, der indtil videre har fået lukket kampene for dem i år. Pittsburgh Pirates (48-37) er lige nu brandvarme med otte sejre i de seneste ti kampe, hvilket har bragt euforien tilbage til Pittsburgh, hvor baseball har måtte tage bagsædet for NFL og NHL i de senere år. Udover de to hold er LA Dodgers (47-40), Cincinatti Reds (47-38), Atlanta Braves (46-39) samt New York Mets, St. Louis Cardinals og San Francisco Giants (alle hold 46-40) stadig med i kampen om slutspilspladserne.

Den største skuffelse i sæsonen må være Boston Red Sox (43-43), der med ansættelsen af den kontroversielle manager Bobby Valentine, samt afgangen af general manager Theo Epstein (til Chicago Cubs) havde varslet nye og mere spændende tider i Boston. Den effekt er udeblevet og utilfredsheden med Valentine er stadigt stigende i og omkring Boston. Samtidig har man været forsigtige med at signe David "Big Papi" Ortiz til langvarige kontrakter, hvilket har givet meget ballade i den lokale presse, hvor Big Papi er elsket af stort set alle. I en sport som baseball, hvor man stort set spiller hver dag er humøret i klubhuset en langt vigtigere faktor - og det er tydeligvis et problem, at man ikke kan intern ro på linjerne i Boston.

Det skal blive spændende, at følge anden halvdel af sæsonen, hvor de gode hold som regel træder i karakter og skiller fårene fra bukkene over sommeren. God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar